tisdag 24 november 2009

Så var det klart!

Husvagnen såld! No more "White trailer trash"! Och det är såååå skönt! Skönt med egen brevlåda *fniss*, skönt med egen dusch, skönt med egen toa, skönt med ugn, skönt med riktig frys... Skönt!

Men... det är lite vemodigt oxå! Lixom... jag har ju haft den som hem. Mitt hem. Jag ägde mitt hem! (eller banken egentligen... men skit samma!) Min Cabby ju! Och jag sov som en gudinna i den sängen, SUVERÄN! Och nu har min vagn flyttat till Kiruna. Av alla ställen så får den flytta till vintern. Lyllos den.

Jag har haft det väldigt bra i den! Jag trivdes i mitt lilla hem. Men lite skadad har jag blivit, inte bara på ett dåligt sätt dock:

  • Jag släcker lampor som inte har nån direkt funktion (sparar el).
  • Jag stänger av kranen när jag borstar tänderna, tvättar händerna och sköljer disk. (Alltså... jag stänger av mellan. När jag tvättar händerna så tar jag lite vatten, stänger av och sen tvålar jag in dem... sen sköljer jag. Så jag har inte vattnet rinnande.)
  • Jag håller ordning och varje sak har sin plats (vilket ju är ett måste i husvagnen)
  • Jag viker tvätt och lägger i skåpen på en gång, så jag slipper flytta runt högarna. (i vagnen var det svårt att hantera högar och påsar, sängen var ju enda platsen att ställa grejjer medans man var vaken)
  • Bäddar sängen varje dag. (samma sak här, det känns rätt rörigt om jag inte gjorde det i vagnen)

Sen finns det ju grejjer som jag märker att jag gör av vana, till exempel att jag trevar efter spaken till toaletten varje gång jag ska sätta mig där och kolla läget. På husvagnstoan måste man ju öppna ett spjäll för att det man avyttrar ska hamna i tanken och inte på spjället. Spjället i sig håller vagnen fri från "doft" (eller stank om man vill kalla det så, för ett par dagars "avyttring" luktar... skit!). Nu slipper jag böja mig över tanken EFTER jag har kollat läget på muggen för det finns inget spjäll att stänga! Najs!

En annan grej jag gör är att jag tänder ljus på kvällen, så min boning ska bli varm för natten. I husvagnen märkte jag skillnad på just det. För jag försökte ha låg värme på i vagnen, för att spara el, och då på kvällarna vart det ibland lite kallt. Så då var värmeljus och andra ljus både mysigt och praktiskt. Nu ingår ju värmen i hyran så ljusen blir bara mysigt! Men det är ju oxå helt ok. Förresten så är lägenheten varm och mysig hela tiden. Ligger ovanpå tvättstugan och torkrummet, så när den används har jag varmt och mysigt hos mig! Sen tror jag att en person, två hundar, en dator, en tv, kyl/frys och lampor gör sitt till i min pytte-lya.

Sen gläds jag varje gång jag spolar i kranen och inser att det kommer fortsätta komma vatten hur mycket jag än spolar. Jag behöver inte hämta vatten själv och fylla i en tank!

Jag är hur som helst väldigt glad att allt blev av med husvagnsaffären och hämtning och allt! Nu är det fokus på skolan! Jag var väldigt uppgiven för ett tag sen, när jag insåg att det inte skulle gå att bo i husvagnen och ha bilen kvar. Dyrt vart det. Men nu: lägenhet och ett mer normalt liv!

Kanske vågar jag ta hem folk nu med. Det känns mer normalt och vanligt att man har en liten lägenhet kontra bo i husvagn. Men jag kan säga att det har varit en upplevelse! Och jag är stolt över att jag bodde i ett år iallafall.

Jag är speciell, på ett bra sätt! KRAAAM

1 kommentar: