torsdag 4 december 2014

Just nu allt bra!

Ja i tisdags var vi på första kontrollen för tvillingtransfusionssyndrom. Vi fick träffa "min" läkare och det kändes lite bra. Han är så lugn och lyssnar på allt man har att säga och reflekterar tillbaka vad han tycker och tänker om saken. Ärlig, mänsklig och trygg.

Vi körde igång och han visade först att båda hjärtana slog så fint. Sen kollade han det han skulle kolla. Denna gång var det storlek, vattenmängd i fosterblåsorna och urin i deras blåsor. Allt låg inom normalvärdena och det fanns inget just nu som tydde på något som inte stämde.

SKÖNT!

Den ena var lite mindre, rörde sig mindre och hade lite mindre vatten i sin säck, men det var absolut inget att oroa sig för sa han. Så vi får ju gå på det, det är ju alltid så att man hör något annat när det skiljer sig mellan dem... Men han säger att det är normalt och då är det det som måste vara det som gäller. Hur som helst var det jättekul att se dem igen. Vi frågade om man kunde se kön, men han tyckte att om vi ville veta det så skulle dom kolla nästa gång vilket är veckan innan jul.

Det är två veckor mellan kontrollerna, så nästa är den 16:e och efter det den 30:e. Den 30:e blir det rutinultraljud, då kollar dom alla möjliga saker. Dit kom vi inte sist, så det känns som en milstolpe. Att passera nyår känns som oxå som en milstolpe för oss, att komma in i ett nytt år och ha klarat oss över den tid som det gick åt skogen sist.

Jag är fortsatt sjukskriven på halvtid tills nästa kontroll så det känns skönt. Men det är även väldigt skönt att börja jobba igen, det är rätt trist att vara hemma bara. Även om jag mår bättre när jag kan vila när jag behöver och allt sånt, så tycker jag att det ska bli kul att komma till jobbet och få lite socialt umgänge.

Sen är det ju snart jul och lite ledigt! Härligt att få träffa lite familj och vänner igen :) Vi ska upp till Dalarna över jul och det är mysigt. Det blir väl minimalt med grejande för min del, men jag får ligga på soffan och peka på vad Erik ska fixa. Jag ska verkligen inte få för mig att hålla på och greja för mycket. Lite småplock är väl en sak, men det får vara små insatser och i lagom dos.

Vi pratade julklappar här om dagen och vi kom fram till att vi båda två tänker att den bästa julklappen vi kan få är att det går bra att ta sig förbi nyår och komma in i en ny period i graviditeten.

I januari måste vi börja beställa grejer och förbereda oss på att dom kan komma när som helst. Från i början på februari ska man räkna på att dom kommer. Två måndader. Det är INTE lång tid! Men självklart hoppas vi båda att kluttarna där inne behagar stanna helst fram till vecka 36 nånting. Skulle det gå vägen så är vi framme i mitten på april. HOPPAS!

Den 27:e januari är det min födelsedag, då har bebisarna blivit 25 veckor. Jag önskar mig att dom är kvar där inne då och att det inte är några tecken på att dom vill ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar