torsdag 18 december 2014

Rutinultraljudet avklarat

I tisdags var vi på ultraljud nummer två i raden av många. Vi var inställda på ett kort besök, bara kolla lite och sen klara. Men läkaren tyckte att vi skulle göra rutinultraljudet på en gång, så det blev så. Allt var normalt och såg fint ut. Dom är så stora som dom ska vara, följer sina kurvor och var aktiva där inne. Fascinerande ändå att jag inte känner så mycket av det där flaxandet!

Jag börjar känna dem mer och mer, men det slog mig att just det där viftandet och snurrandet känner jag inte av än :) Längtar tills det blir tydligare. Även så att Erik kan känna! Vi fick även veta på ultraljudet att vi väntar två pojkar! Jisses… två små snoppisar!

Det kändes förra gången som om det var en tjej och nu så känns det som om det var pojkar. Jag hade rätt :) Eller förra vet jag inte vad det var… men denna gång var det iallafall som jag tänkte att det var. Nu är det än mer verkligt att vi ska få barn, två pojkar och dom kommer vara väldigt lika varann :) Jättekonstigt och jättehäftigt! Det var iallafall inte svårt att se att det var pojkar, inte ens för mig som inte tycker att jag ser mer än massa skuggor och klumpar. Men snopparna hade jag koll på!

En lite otäck sak som hände där i UL-rummet var att en av läkarna svimmade! Det var en gynläkare, en sköterska och en som kallade sig underläkare. Denna tjej som kallade sig underläkare fick stå intill maskinerna för det fanns ingen stol där precis. Mitt upp i allt så far hon i golvet och svimmar! Otäckt! Men hon verkade inte så stressad över det, verkade som om det hade hänt förut. Hon fick lite vatten och en stol att sitta i och så fortsatte sköterskan. men mycket märkligt blev det där ett tag.

Sen blev jag väldigt förvånad också när jag fick klart för mig att ena bebben ligger precis under mina revben. Inte konstigt att det börjar kännas trångt! Och en annan sak… dom vägen ca 250 gram just nu. Magen är stor och tung. Hur kommer det kännas och vara när dom väger 2,5 kilo styck… Hej och hå! Jag försöker att inte tänka så mycket på det.

Idag blir det ett besök hos barnmorskan. Vi skulle mest stämma av inför julledigheten och sen ska vi träffas igen i januari. Just nu känns det som om jag har kontroll över känslorna och allt sånt vilket är ganska skönt.

Helgen som var åkte vi till Sthlm för att gå på hundutställning och julbord. Jag träffade även Jenny, Klas och lilla Vera en stund vilket var jättemysigt! Men med facit i hand så kanske det var lite att ta i med alla aktiviteter. Hade väldigt ont i bäcken och rygg på lördagskvällen. Och när vi ätit julbord och suttit i bilen på väg hem så hade jag väldigt ont igen på söndagskvällen. Det var värt det, men kändes rätt ynkligt där på söndagen. Det är väl bara att inse att såna där utsvävningar är mer än vad jag pallar med helt enkelt.

Imorgon är sista dagen på jobbet innan ledigheten över jul. Ska bli jätteskönt! Jobbar igen den 7:e januari. Långledigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar