söndag 26 augusti 2012

Söndag och regn

Idag är det en del göromål som måste tas tag i. Usch, såna där saker som man inte riktigt vill ta tag i men måste. Aja, bara att knipa käft och göra det.

Senaste veckan, kanske två veckor, har Blessin varit låg igen. Lixom inte riktigt sig själv. Hon har besvär av sitt ben och ont från och till. Jag vet inte om det är det som bidrar till att hon är lite låg, men sen löpte hon ju för inte så länge sen så skendräktighet är väl ingen orimlighet.

Sen tänker jag på att hon snart fyller 9 år. Tänk att hon är så gammal. Lilla stumpen. När hon kom skulle hon fylla 2 ganska snart och som en bubblande liten kärlekstomte. Hon verkligen tog mig med storm den där hunden. Nu ligger hon intill mig i soffan och snarkar. Hennes nos är lite grå och tanfärgerna inte riktigt lika djupa som dom har varit. Jag ser att hon tappar i formen år från år. Hon är i fin form, det är inte det, men de välsvarvade musklerna blir mindre tydliga och hon börjar faktisk bli gammal den lilla loppan.

Det är aldrig roligt att hundarna blir gamla, men det går ju egentligen ganska fort. 7 år sen hon kom ganska precis nu i augusti. Det betyder att c-kullen fyller 7 år oxå, helt galet. Galet att det är så många år sen. Tycker fortfarande att c-kullarna är nyligen vuxna. Hahaha!

Men min lilla loppa börjar bli till åren och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med hennes ben. Det blir bättre så sakteliga, men så händer det något som gör att hon drar till det eller gör nåt med det och får ont igen. Det kan vara nåt så enkelt som en katt i en buske eller en knuff från en annan hund. Jag har fått lite mer Rimadyl att ge henne som en kur nu i 14 dagar. Verkar det inte som att det tar denna gång så får vi nog åka en sväng till veterinären igen. Svårt oxå när dom inte hittar nåt. Hon visar ju inte med en min att det skulle göra ont eller så när hon står där på bordet hos veterinären. Inte heller när jag försiktigt tänjer lite och försöker se om hon reagerar.

Jag hoppas det vänder under hösten så hon blir lite gladare igen, för jag tror att det är en del av hennes lite låga sätt. Att benet stör henne och att hon blir lite trött av att ha ont.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar