tisdag 18 februari 2014

Jag är gravid!

Det är helt galet, roligt, spännande och fantastiskt roligt :) Och lite skrämmande med! Vi ger oss ju in i nåt helt nytt och outforskat. Men vi gör det ju tillsammans och är båda väldigt förväntansfulla och glada.

Det har varit lite svårt att hålla dte hemligt tycker jag, man vill ju bara skrika ut det och säga till alla. Men vi bestämde att tidigast vecka 12 skulle vi berätta. Nåra nära och kära fick veta i julas redan strax efter plusset, mest för att vi ville ha det stödet om det gick åt skogen.

Denna vecka inleddes lite skakigt då jag i söndags kväll började blöda rätt mycket. Väldigt obehagligt och inte alls roligt! Ringde till gynakuten men dom ville inte ha in mig, jag blödde för lite sa dom. Fick rådet att ringa min egen barnmorska på måndagen så det gjorde vi. Fick en tid på morgonen idag och det var tunga timmar kan jag säga.

Men allt såg så bra ut så! Det lilla livet hade raveparty där inne och viftade på som sjutton. Moderkakan låg i framkant över mynningen till livmodern och där rör det sig mycket, därav blödningen. Det är ganska vanligt att det händer och det är inget farligt. Man ska hålla koll så moderkakan växer uppåt med livmodern men det är inget att oroa sig för i dagsläget.

Ordinerad vila ett par dagar och sen återbesök om två veckor.

Men tänk hörrni! Jag ska bli mamma! Och jag har ju världens bästa pappa till det lilla livet! Va? Är det inte helt fantastiskt! Nästa vecka får vi en bild på lill-knoddas för då ska vi göra KUB-test. Ska bli såååå skoj att få sen fisen igen.

Jag har såååå velat skriva om det hela tiden men har ju fått lägga band på mig lite grann :) Nu hoppas jag dock att det kan bli lite ordning på bloggandet igen, nu har jag ju världens bästa anledning till att skriva och dokumentera ner allt eftersom.

Månadsskiftet aug/sept är dte beräknat och det är MÅNGA veckor kvar. Men det som väntar på nått gott...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar