torsdag 16 april 2015

På bebisfronten intet nytt

Nej här händer inte mycket alls. Jag går från säng till fåtölj till toaletten till fåtöljen till sängen... Runt runt. Nån gång då och då passerar jag köket och drar i kylskåpsdörren en sväng, fyller på mitt vattenglas och spolar tillbaka i min ljudbok som jag somnat ifrån. Jag sover inte så gott längre, har väl inte gjort på ett tag, men jag kompenserar med att sova lite när det faller mig på istället då.

Nu längtar jag ofantligt mycket till att det här är över och vi har våra guldklimpar hos oss. Både för att jag tycker att det verkligen är dags för oss att träffas och för att min kropp behöver befrielse. Jag tycker inte att magen växer så mycket nu... jag nästan hoppas att det är så. Att bebbarna har planat ut liiite grann och inte växer så våldsamt. Men vätskan i kroppen gör att vikten skenar rejält nu. Men det är som det "ska" eller "kan" vara säger dom på sjukhuset.

Vi var inne en sväng på kontroll och lite genrep i lördags. Jag kände mig sjuk, kunde inte riktigt säga på vilket sätt och så, men så där sjuk i kroppen. Hade haft lite flimmer för ögonen och svullnade så fort så jag ville kolla lite hur det stod till.

Vi blev ombedda att inte stressa in då det var mycket ett göra för dem på förlossningen, så vi duschade och fixade innan vi åkte in. Stannade på Statoil och köpte dricka och macka. Jag tänkte sen när vi väl satt på förlossningen och stängt av telefonerna att vi kanske borde meddelat dom som brukar ha koll på oss... min mamma och Eriks mamma tex. Men det gjorde vi inte.

Iallafall så togs det CTG på bebbarna, blodtryck och urinprover på mig. Inget fel. Liiite förhöjt blodtryck och lite förhöjt protein i urinen. Men inget alarmerande så det blev till att åka hem igen efter tre timmar.

När vi kom ut från förlossningen så satte vi på telefonerna igen och mycket riktigt hade min mamma och Jenny uppmärksammat att vi inte var nåbara under rätt lång tid, hehehe...

Så nu vet vi vart det ligger, vart vi ska gå och hur det ser ut. Vi träffade på en av tjejerna som hållit föräldrautbildningen med, hon undrade lite försynt om jag inte fött än, men det hade jag ju inte då tydligen :)

Pga lite högt blodtryck och så där då så ska jag gå på tätare kontroller nu, så det inte drar iväg och blir illa utan att man märker det. Men ingen vi träffat än så länge tror att jag kommer gå 38 fulla veckor som jag får lov att göra innan dom sätter igång mig. Dom tror att bebbarna kommer innan dess. Men det tror inte jag! Det känns som om dom parkerat inne där och inte tänker flytta innan vi vräker dem. Dom verkar trivas med att rumla runt och bete sig. Barnmorskan var helt förundrad sist när jag sa att dom far runt där inne, HUR fick dom plats att göra det??? Ja inte vet jag, men magen står åt alla möjliga håll och kan inta de mest intressanta former iallafall.

Så jaaa... här händer inte mycket. Sover, äter och kollar tv/film/lyssnar på bok. Återkommer när det finns nåt annat spännande att berätta. Over and out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar