lördag 29 mars 2014

Krämpor och symtom är inga sjukdomar

Igår hade jag tid hos en arbetsterapeut. Jag skulle prova ut skenor att ha runt handlederna när jag sover. Sen ett par veckor tillbaka har jag haft domningar i händer och underarmar, efter kontakt med min barnmorska så bestämdes det att en läkare skulle få titta på mig. Efter många om och men så kom jag då till arbetsterapeuten.

Hon gjorde en enkel utvärdering och konstaterade karpaltunnelsyndrom, här kan man läsa om det om man vill: LÄNK
Tydligen ganska vanligt hos gravida så det var ju inte helt oväntat att det var just det då :) Så nu är det skenor på nätterna som gäller och om det kommer på dagarna med så ska jag använda dem då med.

Illamående, näsblod, ömt tandkött, mensvärk, huvudvärk, extrem trötthet, trängningar nattetid, karpaltunnelsyndrom, foglossning, sura uppstötningar... det är det som är det mest påtagliga jus nu då. Så får man ju lägga till viktökning och en mage som sväller som en badboll.

Det är ganska intressant att man bara finner sig i detta för att man är gravid :) Om jag inte skulle varit det hade jag ju varit helt knäckt och trott att jag hade nån allvarlig sjukdom. Men nu är det helt normalt. Hehehe, och värre lär det ju bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar