måndag 29 april 2013

Viktigt meddelande!

Jag ska aldrig nånsin steka kött igen!

Slut på meddelandet.

Eller så här va. Jag lagar ju gärna mat. Tycker själv att jag kanske inte är så dålig på det heller. Det blir oftast ätligt mer än väl. Inte så ofta nån klagar så där. Men kött, det är jag inget vidare på. Alltså steka typ en bit kött i stekpannan. Nötkött. Fläsk fixar jag bra. Det blir oftast saftigt och gott. I den mån det blir det med fläsk. Och kyckling kan jag oxå steka. Men nötkött... naaaahhhh. Det blir inte bra. Inte så där mört och fint som det ska bli.

Men så i lördags så skulle vi äta lite gott kött och dricka rödvin. Jag köpte rostasfilé, det som på restaurang heter "tournedos". Oxfilén var snordyr så det blev ingen sån. Jag hade lite ångest över att jag skulle hem och förstöra den. Men så kom jag på att jag sett på Sveriges mästerkock för nåra veckor sen och dom skulle steka kött (eller om det var Masterchef, jag minns inte). Dom skulle steka en blodig, en medium och en genomstekt.

Dom stekte bara yta på köttet i pannan, sen satte dom in dem i ugnen. Stektermometer hade dom och kollade dem med sen. Jag har ju en sån! En stektermometer!

Men med min sedvanliga köttpanik så gav jag Erik ansvaret för köttet. Han stekte väldigt fin yta på bitarna och så tjoffade han in stektermometern i den tjockaste biten. In i ugnen och så tog vi ut dem efter typ 7-8 minuter när de hade bra innertemperatur. Filén fick vila lite och sen mumsade vi.

SATAN i gatan vad mört och fint! Lite café de parissås till det och grönsaker... GOSH! Så nu är Erik utnämnd till köttchef i vårt kök. Aldrig att jag steker kött igen, för jag kan inte laga dem så där. Så grymt gott!

Så min Erik kan inte bara sjunga i duschen, han kan steka kött oxå! ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar