lördag 3 januari 2015

Hormoner och oro

Igår hade jag en rätt dålig dag. Mådde illa hela dagen, jag gör det av och till. Inte varje dag men lite så där varannan. Jag sov dåligt natten till igår med. Det brukar höra ihop lite grann. Kände mig deppig och nere hela förmiddagen och en bit in på dagen. Antar att hormonerna gör sitt till även dom.

Jag fick en massa jobbiga tankar och kände mig så maktlös. Börjar väl kanske så smått inse att jag kommer nog må ganska ruttet mot slutet av graviditeten. Jag är tung och otymplig redan nu och det lär ju inte bli bättre direkt. Jag känner av knäna redan, ryggen värker och jag kan inte göra mycket så drar magen ihop sig och protesterar. Ibland känns det även som träningsvärk i magen, antar att det är växtvärk.

Framåt eftermiddagen så tog jag mig kragen, jag duschade och gav mig ut på stan för att hämta lite paket. Jag hade köpt lite begagnade bebiskläder på Tradera innan jul och nu börjar dom komma på posten efter alla röda dagar. Det kändes lite bättre när jag fick sitta och packa upp paketen, alla dessa små kläder som på nåt sätt gör att det börjar kännas verkligt. Men det är inte helt lätt att släppa oron och tankarna på de små i magen.

Dom två lever iallafall loppan där inne. Det står att nu kan man märka lite sovmönster hos bebisarna och att dom oftast är vakna ungefär samma tider. Och om det stämmer så är dom i så fall kvällspigga OCH morgonpigga. När jag sitter/ligger och kollar på TV på kvällen så lever dom om ordentligt. Sen när jag vaknar på morgonen så tycks dom tycka "Wooohooo, är du vaken nu!?"

Idag ska vi försöka packa upp och städa undan efter ledigheterna. Vi började igår, men blev inte klara riktigt. Det är ju SÅ tråkigt att städa och plocka. Dessutom så blir jag så himla trött av att vara igång.

Måste även börja göra lite listor på vad vi behöver handla och fixa med. Känns lite övermäktigt... men nån gång måste jag ju börja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar