onsdag 27 oktober 2010

Hundmat luktar skit

Ja så är det faktiskt. Jag gillar inte alls doften från torrfodret som jag ger Blessin. Minns inte om jag berättade att jag börjat ge Blessin färskfoder från Nordic? Det är som hamburgare, frusna styckevis och så tinar men dem och ger. Det är ett helfoder, så det är kanon på det sättet. Doftar ok, inte gott och inte äckligt... men jag tycker det är ok iallafall.

Anledningen till att jag bytte från Magnusson som hon gått på länge, var att hon tappade mycket päls och att hon lixom inte kom i form efter L-kullen. Så jag bytte till Nordic. Tror att det är bra för henne, det verkar så. Men som komplement ville jag ha ett torrfoder som jag kunde ha när vi var ute och åkte och så. Bökigt med den frysta maten då. Så det vart ProPlan Lax och ris. Hon äter ju allt och gillar ju allt så det är lixom inte så noga för hennes del :)

Men nu när Nordic snart är slut... så funderar jag på att gå över på bara ProPlan... jag tycker det är bökigt med Nordic och det är lite i dyraste laget just nu. Och jag tror att Blessin mår fint på ProPlan bara. Idag får hon en burgare och 0,5 dl torrfoder om dagen. Det kompletteras med en riven morot för att fylla ut magen lite...

Men iallafall... jag ska köra bara torrfoder. Men det luktar ju så illa! Jag har haft olika fodertunnor genom åren... alla bra på sitt sätt. Den jag gillat allra bäst i själva utförandet är denna:


Den är snygg, får rum med en 15-kilos säck i och lätt att ta ur. Men den sluter ju inte tätt. PLUS att min lilla råtta till hund kan öppna locket och ta själv om den är ganska full. En annan som funkat bra när jag hade olika mat till Blessin och Ghibli var denna:


Det var kanon! Jag hade dom på varann och dom stod i en garderob som var endast hundarnas så doften gjorde inget. Sen fick dom inte plats i garderoben och problemet med att Blessin fick sin mat serverad i en mat-bar a la XL var ett faktum. Så det var bara att leta vidare... Denna gillar jag mycket:


Den passar som en inredningsdetalj till och med. Men HUR enkel som helst för Blessin att öppna. Så det funkar inte, plus att den håller nog inte doften borta heller. Jag har även haft Royal Canin-tunnorna. Dom runda med lock... dom håller tätt. Men lägger man inte på locket ordentligt och trycker fast det... så kan hon öppna den. Plus att dom är verkligen gräsligt fula!

Jag vill ha en snygg tunna som rymmer 15 kg hundmat, som hon inte kan öppna och som häller doften av hundmat borta. Finns det överhuvudtaget?

1 kommentar:

  1. Tetra fiskmat
    Välkommen till hibuddy se! Vi specialiserar oss på kvalitetsförnödenheter för husdjur, inklusive fiskar, fiskmat och akvarium Vi har ett brett utbud av akvarier, dekorationer och tillbehör för att göra ditt hem riktigt mystiskt

    SvaraRadera