Det finns olika sätt att laga sataysås... det ena är att göra det på riktigt sätt - recept finns om du söker på nätet. Men jag har hittat en färdig som jag gillar mycket, så här kommer måndagens (jag veeeeet.... glömde igår) mattips!
3 portioner (4 om man snålar på såsen)
2 stora eller 3 normalstora kycklingfileer
1 lök
1 burk Sataysås från Exotic Food (finns på Willys)
en skvätt kycklingfond
1 dl vatten (typ, eller mer om man vill dryga såsen ännu mer... men då blir det mindre smak så klart)
Salt och peppar
Skär kycklingen på längden i skivor ca 1 cm tjocka. Vill man kan man trä dem på spett oxå. Stek dem i lite olja eller smör, salta och peppra. Lägg upp dem på ett fat när dom är färdiga.
Klyfta löken och stek lite snabbt i fettet som är kvar i pannan, ta lite till om det behövs. Slå på såsen från burken och ta i lite kycklingfond och vattnet. Låt puttra på låg värme en liten stund. Lägg i kycklingen (om du vill). Jag gillar att kycklingen blir lite såsig. Annars så serverar man kycklingen och såsen för sig med jasmin eller basmatiris, går bra det med.
Man kan, om man gillar det, steka kycklingen i mindre bitar och göra det som en gryta. Det är oxå väldigt gott. Nästa mattipps kommer ikväll och blir kött!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar