Morotskaka i långpanna6 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
2 dl olja
6 dl rårivna morötter
Glasyr:150 gram philadelphia-ost
100 gram smör
7 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt. Riv morötterna och blanda med oljan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i ägg-socker-smeten. Blanda ner morötterna och oljan. Lägg två bakplåtspapper i en långpanna och häll över smeten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 35 minuter. Låt kakan svalna.
Blanda glasyren till en jämn smet. Bred ut glasyren över den avsvalnade kakan, använd en lilleman. Skär kakan i rutor.
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
2 dl olja
6 dl rårivna morötter
Glasyr:150 gram philadelphia-ost
100 gram smör
7 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt. Riv morötterna och blanda med oljan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i ägg-socker-smeten. Blanda ner morötterna och oljan. Lägg två bakplåtspapper i en långpanna och häll över smeten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 35 minuter. Låt kakan svalna.
Blanda glasyren till en jämn smet. Bred ut glasyren över den avsvalnade kakan, använd en lilleman. Skär kakan i rutor.
Och jag ska säga: Den var så skitgod! Fluffig, mjuk, god och underbar... Jag har inte kommit på receptet själv, utan har hittat det HÄR. TRY IT!
Usch då, det låter gott ;-)
SvaraRaderaKram