Kom på att det var ett tag sen som jag skrev ett recept! Detta recept har jag egenhändigt stulit från Caroline som har Whilda :o)
1 burk tonfisk i vatten
1 burk creme fräs, valfri fetthalt (dock så är minivarianten mer syrlig och tonfisk behöver lite "tyngd" så den lätta varianten av fräs rekomenderas)
0,5 dl majonäs, valfri fetthalt. Man kan behöva lite mer... men det får man smaka av. Har man svårt för majonäs-smak... tar man lite mindre!
En halv purjolök
Salt & peppar
Skär purjon i så stora bitar som du gillar. Lägg tonfisken i en skål och dela lite med en gaffel. Häv i alla andra pryttlar och rör om. Jag tycker tonfisk kan bli lite trådig och seg om man rör för länge, men det är en smaksak. Man kan ju lösa det enkelt med att röra ihop alla andra grejer först och sen ha i tonfisken. Gör som du vill!
Ät i en baguette... på en knäckemacka... i en avokado... till en sallad... eller ha i smörgåstårta... Ruskigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar