UNDERBART gott! Galet... alltså prova detta... grymt!
4 port
600 g torskfilé
2 - 3 paprikor i olika färger (för att det är kul)
1 purjolök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk smör eller olja
3 dl matlagningsgrädde (eller 2 dl grädde och 1+1 dl vatten, skippa den dl:ern här under)
1 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
4-6 msk sweet chilisås
1 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
Grovstrimla de urkärnade paprikorna och den ansade purjolöken. Finhacka vitlöken. Fräs grönsakerna i matfett tills de är nästan mjuka, ca 5 minuter. Strö över mjölet, häll i vätskan, tillsätt de smulade buljongtärningarna och sweet chilisåsen. Skär den tinade fisken i stora tärningar och lägg dem i grytan. Sjud grytan tills fisken är klar, ca 3-5 minuter.
Smaka av med lite salt och ät med ris eller potatis. Gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar